Denise Miller | Patientberättelser | Hollister SE

Berättelser om triumf och inspiration

Hollisters inkontinensvård är engagerad i människor och vill förbättra deras liv. Det börjar med användardriven forskning och utveckling, i kombination med en långvarig tradition av tekniska framsteg och hängivna experter som förstår vikten av högkvalitativa sjukvårdsprodukter för att återfå och bibehålla självständiga liv. Följande berättelser kommer från verkliga medlemmar i gemenskapen kring Hollisters inkontinensvård – produktanvändare, vårdare och kliniker – som är engagerade i livet. Dessa mänskliga berättelser vittnar om vår vägledande princip: Människan först.

Denise Miller, Storbritannien

Hästridning en sommareftermiddag i Skottland. I bakgrunden syns vemodiga kullar och berg som ljungen färgat lila och rosa. Marken under det omisskännliga trummandet av hästarnas hovar är platt, långsamt utmejslad av den obevekliga kraften hos en glaciär i forna tider. Det hörs skratt. Mor och dotter galopperar bekymmerslöst genom grönskande fält.

När man möter Denise går det inte att ana vilken smärta hon dagligen måste utstå som resultat av en period med hälsoproblem, en olyckshändelse, felbehandling och otur. Upprepade sjukhusvistelser. Ständiga operationer. Mer än 60 medicinska ingrepp. Hennes blå ögon glittrar av humor. Hennes käpp, ett nödvändigt stöd, underlättar hennes rörlighet men ger ingen antydan om en bruten rygg. Som vänlig värdinna ser hon till att hennes gäster har något att dricka och får snacks och lunch. Men hon säger ingenting om sitt eget behov av att äta, hur viktigt det är för henne att få i sig mat så att hon kan ta den cocktail av smärtstillande läkemedel som lindrar den kroniska smärtan.

Ian lutar sig framåt med ett snett leende: "Hon är fantastisk, jag hade kastat in handduken för länge sedan." Denna enda mening, yttrad av hennes man, vittnar om hennes otroliga styrka och deras djupa relation. Sättet som Ian och Denise rör sig runt varandra, nästan omedvetet medvetna om varandras varje rörelse och behov.

Nästan varje år sedan deras bröllop för 15 år sedan har Ian, Denise och deras dotter Jessica firat deras bröllopsdag i Paris. "Jag älskar regnet som glänser på kullerstenarna och uteserveringarna i de små gränderna runt Montmartre", säger Denise. Återkommande sjukhusvistelser och medicinska ingrepp har brutit denna tradition. Familjen har inte stått på trappan framför Sacre Coeur på fem år.

Detta år kommer att vara annorlunda. På grund av pragmatism och försiktighet har biljetterna ännu inte bokats, det är fortfarande sex månader kvar. Men i år kallar Paris.

Ett tillfälligt möte med en gammal förtrogen vän och sjuksköterska, Wendy, i den lokala mataffären. Medicinska problem är kanske inte det vanliga samtalsämnet i gången med konserver. Medlidande kan vara bra men förståelse är bättre. "Kanske du borde prova en annan typ av kateter?"

"Skillnaden är som natt och dag", säger Denise. Tidigare har hon känt sig som en fånge i sitt eget hem, ovillig eller för sjuk för att gå ut. Hennes nya produkt har öppnat ytterdörren och hennes förtjusning över att ha återupptäckt världen utanför är påtaglig.

Middag på en restaurang. Promenader i den vackra naturen, längs de frodiga fälten, i skuggan av klipporna som omger den plats där Slaget vid Bannockburn en gång utspelade sig. Glädjas åt att se sin dotter och man cykla mountainbike över ojämn terräng, plaskande genom leriga pölar. Camping. Tillbringa två eller tre nätter sovandes i tält under den oändliga natthimlen som pryds av miljoner stjärnor.

"Det som hänt har hänt. Jag kan inte ändra på det", säger Denise. Men hon kan göra det bästa av det hon har idag. Ett exempel på det är konst. Under en av sina sjukhusvistelser började Denise måla. Detta tidsfördriv fortsatte hon med hemma. Vackert fångade landskap och marknadsscener i akryl pryder väggarna i hennes hem och vittnar om Denises vägran att bli ett passivt offer.

Att vara en del av den sammansvetsade familjen Miller innebär att vara tillsammans, aktiv och utomhus. Efter en tid på sparlåga har Denise tänt gnistan igen. Hon kan inte längre rida med sin dotter men hon kan fortfarande njuta av ett aktivt liv utomhus tillsammans med familjen. Familjen är allt. Det är inte svårt att se varför de är så stolta över sin vackra, vänliga och smarta dotter. Och att se tonåringen protestera om hur pinsamt det är när föräldrarna berättar om hennes framgångar är den perfekta bilden av kärlek, stolthet och ett starkt familjeband, samtidigt som en känsla av mild humor lyser igenom.

Det finns dock saker som de inte gör tillsammans. För Ian började det den 22 oktober 2006 när han föll från en Cessna 206 som flög på 1 000 meters höjd. Egentligen föll han inte. Han hoppade. Och han har hoppat sedan dess.

Denise skrattar. "Han var helt uppfylld av det, full av adrenalin under en hel vecka efter det första hoppet. Jag älskar att följa med till flygfältet och titta på honom. När han är där uppe kan han vara sig själv och bara njuta av att vara. Han är inte en pappa, inte ett jobb. Han kan bara vara sig själv. Jag tror att det är viktigt."

Deras hängivenhet till varandra är så påtaglig att man bara måste fråga hur de träffades. "Vad la du först märke till hos Ian?" Hon tittar ner ett ögonblick och sedan upp: "Hans ögon." Det är ett exempel på Denises totala anspråkslöshet. Hennes oförmåga att vara självupptagen på något sätt. Även om hon talar sanning – Ians ögon är vackra – är det inte hela sanningen, Denises egna ögon är nämligen slående. De är ljusblå, med en nästan genomskinlig färg. En mörkare, nästan marinblå ring, omringar den ljusblå färgen.

Denises berättelse om styrka och framgång i motgång är både fängslande och upplyftande, men det är hennes ögon man lägger märke till först. De är också den perfekta metaforen för hennes personlighet – mjuka, ömtåliga och vackra men med en ring av stål.