Hollister Incorporated, aktuellt uttalande relaterat till COVID-19 & Leveranser Läs mer

Missuppfattningar om hudkomplikationer

Några av de inställningar som ofta framförs inom stomivård är egentligen missuppfattningar. Låt oss reda ut några av dem.

 

Missuppfattning nr 1 – Peristomala hudkomplikationer förväntas

Verklighet: Även om det är sant att hudkomplikationer runt stomin förekommer för många människor, behöver det inte hända. Om det händer kan det bero på en felaktig passform av hudskyddsplattan eller på att hudskyddsplattan byts för ofta. Se hur cykeln för ohälsosam hud utvecklas.

Missuppfattning nr 2 – Kliande hud ser alltid röd eller inflammerad ut

Verklighet: Många som lever med stomi upplever klåda medan huden runt stomin ser frisk ut. Många stomisjuksköterskor har också sett detta hos sina patienter. Vad visade studien om peristomal klåda?.

Missuppfattning nr 3 – Det handlar om hudskyddsplattans passform

Verklighet: Hudskyddsplattans passform och formula går hand i hand. Ditt stomibandage bibehåller inte en bra vidhäftning utan rätt passform. Utan rätt formula riskerar man hudkomplikationer runt stomin. Se hur form och formula hänger ihop..

Missuppfattning nr 4 – Alla hudskyddsplattaer är desamma

Verklighet: I en studie som nyligen genomfördes, ADVOCATE, jämfördes den ceramidinfunderade CeraPlus hudskyddsplattan* med en hudskyddsplatta utan ceramid. Personer som använder CeraPlus hudskyddsplatta hade mer positiva resultat inom viktiga egenskaper. Läs mer om resultaten från ADVOCATE-studien.

Missuppfattning nr 5 – Alla hudskyddsplattor är lika skadliga för huden

Verklighet: I en studie som nyligen genomfördes jämfördes en CeraPlus hudskyddsplatta med hudskyddsplattor från andra leverantörer. Resultaten visade att CeraPlus hudskyddsplattan var bättre på att bibehålla frisk hud. Läs mer om resultaten från denna studie.

Hur huden påverkar livskvaliteten

Röd, irriterad eller kliande hud runt stomin kan göra det svårt att få ett stomibandage på plats. Det kan innebära högre produktanvändning och högre kostnader. Det kan också innebära mindre tid till att bara leva livet utan att tänka på din stomi. Få reda på mer om livskvalitetsproblem gällande huden runt stomin.

Titta på videon

 

Hur stor andel upplever kliande hud runt stomin?


Gör vårt test

Personligt stöd för dig

Gå med i Hollister-tjänsten för GRATIS specialiserad stomisupport så länge du behöver, oavsett vilket produktmärke du använder.

Har du frågor?

Vi har sammanställt en bra lista med vanliga frågor tillsammans med en ordlista för att du ska komma igång.

Se produkter

CeraPlus™ Soft Convex hudskyddsplatta

CeraPlus™ Soft Convex hudskyddsplatta

Moderma Flex™ CeraPlus™ Soft Convex tömbar påse

CeraPlus™ Convex hudskyddsplatta, Lock 'n Roll™ -förslutning, häfta, filter

Adapt CeraRing™ konvexa tätningsringar

Remois-Logo_50x44

*Remois är en teknologi som tillhör Alcare Co., Ltd.